Call of Duty WAR ZONE
Call of Duty serisinin son oyunu piyasaya sürüleli yaklaşık beş ay oldu. Hem senaryo, hem de çoklu oyuncu (multiplayer) içeriğiyle beğeni toplayan ve milyonlarca oyuncu tarafından oynanan oyun için bir battle royale (BR) modu hazırlandığı sır değildi. Son zamanlarda artan sızıntılar sonrası resmi duyuru geldi ve nihayet Call of Duty: Warzone yayınlandı.Peki bu sıradan bir BR hamlesi mi? Hayır. Call of Duty tecrübesi ilk kez bu seviyede, bu kalitede tamamen ücretsiz olarak oyuncuların karşısına çıktı. Üstelik bir değil, iki farklı oyun seçeneğiyle. İşte ilk 24 saatte 6 milyondan fazla oyuncunun oynadığı oyuna dair tüm detaylar…
Call of Duty: Warzone sistem gereksinimleri
Call of Duty: Warzone’un sistem gereksinimleri -oyunun Modern Warfare’ın bir parçası olması itibarıyla- Call of Duty: Modern Warfare ile aynı seviyede. Bu noktada şu küçük notu da paylaşayım. Modern Warfare’a sahip olanlar 15 – 25 GB arası bir güncelleme ile Warzone’a erişebiliyorlar ancak olmayanların Warzone için 80 – 100 GB arası bir indirme yapması gerekiyor. Yapımcıların beş farklı seviye için açıkladığı sistem gereksinimleri şöyle:
Minimum
- Intel Core i3-4340 ya da AMD FX-6300 işlemci
- NVIDIA GeForce GTX 670/1650 ya da AMD Radeon HD 7950 ekran kartı
- 8 GB bellek
Önerilen (60 FPS)
- Intel Core i5-2500K ya da AMD Ryzen R5 1600X işlemci
- NVIDIA GeForce GTX 970/1660 ya da AMD Radeon R9 390/RX 580 ekran kartı
- 12 GB bellek
Önerilen (Ray Tracing)
- Intel Core i5-2500K ya da AMD Ryzen R5 1600X işlemci
- NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı
- 16 GB bellek
Rekabetçi
- Intel i7-8700K ya da AMD Ryzen 1800X işlemci
- NVIDIA GeForce GTX 1080/RTX 2070 SUPER ya da AMD Radeon RX Vega 64 ekran kartı
- 16 GB bellek
Ultra RTX (4K)
- Intel Core i7-9700K ya da AMD Ryzen 2700X işlemci
- NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER ekran kartı
- 16 GB bellek
Call of Duty: Warzone nasıl oynanır?
Oyunu Call of Duty: Modern Warfare’ın bir parçası olarak düşününce akıllara aynı soru geliyor: “Bu oyunu oynayabilmek için Modern Warfare’a sahip olmam gerekiyor mu?” Bu sorunun cevabı net olarak hayır. Call of Duty: Warzone’u oynamak için Modern Warfare’ı satın almanız gerekmiyor. Eğer Modern Warfare’a sahipseniz Warzone’a oyun içerisinden ulaşabiliyorsunuz ancak Modern Warfare’ı hiç satın almadıysanız da Warzone’u hem Battle.net, hem PlayStation Store, hem de Xbox Store üzerinden ücretsiz indirip oynayabilirsiniz. Eğer bir noktadan sonra Modern Warfare’ın diğer içeriklerine ulaşmak isterseniz, sürüm yükseltme şansına da sahipsiniz.
Call of Duty: Warzone içeriğinde neler var?
Call of Duty: Warzone’u herkes klasik bir BR uyarlaması olarak bekliyordu ancak oyunun içeriğinde iki farklı oyun seçeneği mevcut. Bunlardan biri tabii ki Battle Royale ve bu modda 150 oyuncu takımlar halinde karşı karşıya geliyor, en son hayatta kalan takım zafere ulaşıyor. İkinci seçenek Plunder’da yine 150 oyuncu takımlar halinde karşı karşıya geliyor ve bu maçlarda ölünce tekrar tekrar hayata dönülüyor. Plunder’daki amaç 30 dakikalık maç boyunca haritanın dört bir yanında turlayıp toplam 1 milyon dolar para toplamak. Eğer bir takım bu parayı 30 dakikadan önce toplarsa haritadaki para miktarı iki katına çıkıyor ve maç sonuna kadar en çok parayı toplayan / kaçıran takım maçı kazanıyor.
Call of Duty: Warzone Battle Royale detayları
Plunder’ın eğlencesi bir yana, herkesin asıl beklediği şey tabii ki BR moduydu. Haliyle oyunun an itibariyle en popüler modu da bu. Peki Warzone’un BR modu nasıl işliyor? Warzone’da maçlar üçer kişilik takımlardan oluşan 150 kişi arasında geçiyor. Uçakla haritanın dört bir yanına süzüldükten sonra silah ve ekipman buluyor, maç ilerledikçe daralan gaz bulutu içerisinde kalarak rakipleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyunu eğlenceli hale getiren detaylardan biri ise ölünce tekrar hayata dönebilme şansı. Maçta ilk öldüğünüzde mahkum sıfatıyla Gulag’a atılıyor ve burada ölmüş olan başka bir oyuncuyla -Gunfight modu gibi- 1v1 formatında tek raunt karşı karşıya geliyorsunuz. Hayatta kalan kişi tekrar uçağa binip oyuna dönerken, ölen kişi takım arkadaşlarının onu geri çağırmasını bekliyor. Nasıl mı?Warzone haritasında yapılabilecek birçok farklı şey mevcut. Örneğin mevcut kontratları alıp tamamlayarak para, eşya, tecrübe puanı (XP) ve özel ödüller kazanmak mümkün. Paranın BR’deki önemi Buy Station’larda ortaya çıkıyor. Bu istasyonlardan Armor Plate Bundle, Shield Turret, Cluster Strike, Gas Mask, Precision Airstrike, UAV, Self-Revive Kit, Munitions Box ve Loadout Drop Marker alınabiliyor. (Loadout Drop Marker sayesinde Modern Warfare’daki hazır loadout’lardan birini seçebiliyoruz.) Bu noktalardaki bir diğer seçenek ise ölen ve Gulag’dan çıkamayan takım arkadaşlarını oyuna geri çağırmak ki bunun için 4.500$ ödeme yapmak gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra takım arkadaşımız yeniden paraşütle oyuna dahil oluyor. (Gulag’dan çıkan oyuncular yeniden ölürlerse sadece ödeme yapılarak oyuna dönebiliyorlar.)
Call of Duty: Warzone silah, ekipman ve araçları
Warzone’da Modern Warfare’daki hemen hemen tüm silahlar mevcut ancak her silahın farklı seviyeleri bulunuyor. Örneğin bir silahın “common” halinde neredeyse hiçbir eklenti bulunmazken, “legendary” halinde tüm eklentiler yer alıyor ki bu da çatışmalarda büyük avantaj sağlıyor. Silahlar dışında bulunabilecekler arasında bombalar, mayınlar, drone ve benzeri ekipmanlar, ayrıca bazı perk’ler yer alıyor. Tüm bunlardan mükemmel ve ölümcül bir set oluşturabilmek için haritada sabit durmak yerine bol bol gezmek gerekiyor. Bunu kolaylaştırmak adına da oyuna helikopter, kargo kamyonu, arazi aracı, ATV ve SUV eklenmiş. Tabii ki bu araçlara çok güvenmemek gerekiyor çünkü roketatar bulan bir rakip sizi anında ortadan kaldırabiliyor.